Smart Home

/Smart Home

Άνεση, ασφάλεια & εξοικονόμηση ενέργειας!

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Τι είναι το Smart home και πώς λειτουργεί

Τα τελευταία χρόνια η ιδέα για το Έξυπνο Σπίτι κερδίζει έδαφος, δηλαδή η ιδέα για ένα σπίτι στο οποίο όλες οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές του είναι συνδεδεμένες μεταξύ τους, αλλά και με το Internet. Έτσι, ο ιδιοκτήτης του Smart Home μπορεί να ελέγχει όλες τις συσκευές και τις λειτουργίες της κατοικίας του μέσω του Smartphone ή του Tablet του!

Κατά συνέπεια, παρόλο που μπορεί να βρίσκεται στην εργασία του ή ακόμα και εν κινήσει, έχει τη δυνατότητα: να ελέγχει τη θερμοκρασία του σπιτιού του και να βάζει κανόνες και σενάρια τύπου “να ανοίξει η θέρμανση μόνο εάν η θερμοκρασία του σπιτιού πέσει κάτω από τους 20 βαθμούς”, να ελέγχει το φωτισμό, να τσεκάρει το σύστημα ασφαλείας, να ανοίγει γκαραζόπορτες, να σβήνει την καφετιέρα, να ενεργοποιεί αυτόματο πότισμα, ή να προγραμματίζει τα κλιματιστικά ώστε να λειτουργούν σε συγκεκριμένη ώρα της ημέρας!

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Όλα τα παραπάνω ο ιδιοκτήτης του Smart Home τα πραγματοποιεί από οπουδήποτε, αρκεί να έχει πρόσβαση στο internet και να επισκέπτεται συγκεκριμένη ιστοσελίδα ή εφαρμογή (app), όπου από το Panel μπορεί να ελέγξει οποιαδήποτε λειτουργία. Τα σύγχρονα συστήματα Smart Home έχουν ενσωματωμένους μετρητές κατανάλωσης, οι οποίοι βοηθούν τον ιδιοκτήτη να ελέγχει το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος, αφού βλέπει online την καταναλισκόμενη ενέργεια εκάστοτε συσκευής αλλά και όλου του σπιτιού. Εξάλλου, ένα από τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του Smart Home είναι η εξοικονόμηση ενέργειας!

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Ο πιο απλός τρόπος για να ξεκινήσει κάποιος το Smart Home είναι να εγκαταστήσει μια έξυπνη πρίζα. Οι έξυπνες πρίζες προσφέρουν τη δυνατότητα να ελέγχουμε την ηλεκτρική συσκευή που θα συνδέσουμε από το smartphone ή το tablet μας. Ο τεχνικός προσθέτει αισθητήρες που ρυθμίζουν τις συσκευές να ενεργούν αυτόματα, ανάλογα με την κίνηση ή το φωτισμό. Στην αγορά θα βρείτε ή, ακόμα καλύτερα, ένας ειδικός ηλεκτρολόγος με εξειδίκευση στο Smart Home θα σας προτείνει αυτόνομες πρίζες και έτοιμα πακέτα που συνδυάζουν πρίζες και αισθητήρες κίνησης και φωτός!

Εκτός από τις έξυπνες πρίζες υπάρχουν και έξυπνες λάμπες. Ο ηλεκτρολόγος τις τοποθετεί σε οποιοδήποτε ντουί, είναι LED και «έξυπνες». Αυτόματα, λοιπόν, τις ελέγχουμε από το smartphone κινητό μας και συνδυάζουμε τη λειτουργία τους με τους αισθητήρες που προαναφέραμε.

Γιατί να κάνω το σπίτι μου… Smart Home;

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Εξοικονόμηση χρημάτων

Έχοντας ένα έξυπνο σπίτι, εξοικονομείς ενέργεια και πληρώνεις λιγότερα χρήματα! Συχνά, φεύγοντας από το σπίτι, αναρωτιόμαστε εάν έχουμε κλείσει το θερμοσίφωνα ή εάν κατεβάσαμε τη θερμοκρασία του καλοριφέρ. Με το Smart Home δεν υπάρχει καμία τέτοια ανησυχία, μιας και όλα αυτά βρίσκονται στην οθόνη του κινητού σου! Μπορείς εύκολα να απενεργοποιείς τις ηλεκτρικές συσκευές της οικίας σου και να γλυτώνεις από την αλόγιστη σπατάλη!

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Έλεγχος από μακριά

Με το Smart Home ελέγχεις το σπίτι σου οποιαδήποτε στιγμή από μακριά, μέσω smartphone! Όλο και αυξάνονται οι συσκευές που έχουν τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου μέσω Wi-Fi (π.χ. τα νέας γενιάς κλιματιστικά). Άλλες συσκευές, επίσης, όπως φωτιστικά, καφετιέρες, βραστήρες κ.ά. μπορούν μέσω έξυπνων πριζών ή διακοπτών να ελέγχονται από μακριά, όταν δεν είστε σπίτι ή, από την άνεση του καναπέ σας, όταν δε θέλετε να σηκωθείτε!

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Ασφάλεια

Όταν λείπεις λόγω διακοπών ή επαγγελματικών ταξιδιών, μπορείς να ελέγχεις μέσω καμερών την κατάσταση της οικίας σου. Έτσι, ελέγχεις την ασφάλειά του! Σε περίπτωση π.χ. που χτυπήσει ο συναγερμός, ελέγχεις επί τόπου από ποιο σημείο ενεργοποιήθηκε και, σε συνδυασμό με τις κάμερες, επιβεβαιώνεις εάν υπάρχει περιστατικό διάρρηξης ή όχι. Εάν έχεις τοποθετήσει αισθητήρες, μπορείς να έχεις ενημέρωση και για διαρροή γκαζιού ή νερού!

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Έλεγχος φωτισμού

Ένα από τα πλεονεκτήματα του Smart Home, είναι η δυνατότητα που σου δίνεται να ελέγχεις το φωτισμό του σπιτιού σου από μακριά. Εν τη απουσία σου, λοιπόν, μπορείς να αναβοσβήσεις τα φώτα της οικίας σου ή το φωτισμό του κήπου σου, μέσω του smartphone σου. Γιατί να το κάνεις αυτό; Μα για να δώσεις την εντύπωση ότι κάποιος είναι στο σπίτι και να αποτρέψεις πιθανή διάρρηξη! Ή και να δημιουργήσεις συνθήκες πανικού, όταν χρειαστεί…

ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Άνεση

Αναμφισβήτητα, ένα Smart Home σού χαρίζει στην καθημερινότητα εξαιρετική άνεση! Το να ρυθμίζεις τη λειτουργία των συσκευών σου με το πάτημα ενός κουμπιού, ακόμα και από μακριά ή χωρίς να σηκώνεσαι από το κρεβάτι είναι σίγουρα άνεση, αλλά και πολυτέλεια. Άναψε τα φώτα σου ενώ λείπεις, ρύθμισε τη θερμοκρασία του σπιτιού μέχρι να γυρίσεις ή ρύθμισε τη λειτουργία των συσκευών σου βάσει χρονομετρητή… Τόση άνεση έχει ένα έξυπνο σπίτι!

Ψάχνετε έναν έμπειρο ηλεκτρολόγο, για οποιαδήποτε ηλεκτρολογική εργασία;